Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър БТВНовият зам.-министър на земеделието Явор Гечев, обясни пред

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър БТВНовият зам.-министър на земеделието Явор Гечев, обясни пред
Коментари Харесай

Новият зам.-министър на земеделието: Толкова голяма криза в сектора никога не е имало

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Кадър БТВ

Новият зам.-министър на земеделието Явор Гечев, изясни пред БТВ за какво и по какъв начин се стигнало до срив в земеделския бранш и по-конкретно - в розопроизводството:

" Толкова огромна рецесия в бранша в никакъв случай не е имало. Розопроизводството няма купувачи. Стоката остава на полето да гние поради ниска изкупна цена и липса на работна ръка.

Цените падат - последната година е безспорна покруса. Тя не може да бъде поправена, търсим разновидности да обезщетим. Ковид-кризата докара до доста проблеми в земеделския бранш, които в този момент ще виждаме. Потреблението на розово масло се е сринало. Не се купуват наличните количества. Голяма част от компаниите зааявяват, че няма да отворят за преправка. Розата не може да се съхранява - береш и ползваш. 

Над 3 тона розов цвят е за 1 кг масло. Сега вършим цялостен разбор на средствата в Министерство на здравеопазването. Ресурсът е нулев, парите в бюджетните средства са занулени. Оцеждаме всичко, което може, с цел да компенсираме розопроизводството и други браншове. Ще се намерят разновидности за подпомагането. Става въпрос за оцеляване на розопроизводителите. Парите са доста. Милиони ще би трябвало да обезпечи страната, с цел да обезпечи бранша. Това е бутиков бранш, само че най- емблематичният в България. Ще бъдат обезщетени производителите. Всеки регистриран розопроизводител на база произвеждане и продажби ще бъде обезщетен. "  

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР